Közösségi tervezések és építések

A 2019/2020-as évfolyam esetében az ország két térségének, összesen kilenc településén valósulnak meg közösségi tervezések és építések.

 

Tokaji borvidék

A Tokaji borvidéken a Hello Wood évente megrendezésre kerülő „Építész Mustra” összegyetemi építészfesztiválja keretében megvalósuló építések közösségi megalapozását végzik el a hallgatók.

A 2020. évi Építész Mustra keretében hét településen valósulnak meg faépítmények (a 2019-ben elkészültek ide kattintva érhetők el), a közösségi tervezési folyamatok is e településeken valósulnak meg 2019 novembere és 2020 júniusa között:

A Tokaji borvidéken megvalósuló közösségi tervezési és építési folyamatokra elsődlegesen a Nyíregyházi Egyetem, az egri Eszterházy Károly Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Sárospataki Református Teológiai Akadémia hallgatóit várjuk.

 

Baranya megye

A képzés 2019/2020-as évfolyamának másik térsége Baranya megye. Itt két településen valósulnak meg közösségi tervezési és építési folyamatok:

E helyszíneken a faépítmények mellett – a közösségi tervezések eredményétől függően – egyéb építési-építészeti folyamatok (pl. közösségi terek felújítása, kialakítása) megvalósítására is lehetőség van.

E helyszínek kapcsán elsősorban a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (Pécs) és Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának (Szekszárd) hallgatóira számítunk.

 

Természetesen mindkét helyszín esetében örömmel várjuk a más felsőoktatási intézményekben, illetve egyéb képzéseken részt vevő hallgatókat is, esetükben azonban nem tudjuk garantálni, hogy a közösségi tervezések útiköltségeit teljes mértékben lesz módunk megtéríteni.