Dióhéjban

A Közösség-Tér-Település legelső évfolyama 2019 őszén kezdte képzési programját. Összesen 29 hallgató vágott bele egyetemi tanulmányai mellett a szakmai gyakorlatnak is minősülő két féléves közösségi tervezésbe és terepmunkába. A KTT első évfolyamának hallgatói országos szinten hat egyetem összesen hét karáról nyertek felvételt. Így a közösségszervező és építész hallgatók mellett teológus lelkészt, kulturális mediátort, valamint tájépítő és kertrendező szakos diákokat is üdvözölhettünk a csapatban.

Alapozó képzés

A KTT első évfolyamának alapozó képzése 2019. október 14-20. között valósult meg, helyszíne a Pannonhalmi Bencés Főapátság Szent Jakab Vendégháza volt.

A KTT alapozó képzésének tanulságai egy egyetemi oktató szemével (Dr. Kerülő Judit, a Nyíregyházi Egyetem főiskolai tanárának cikke)

Válogatás az alapozó képzés meghívott előadóival készített interjúkból

Fotók

Közösségi tervezések és -építések

.

Baranya megye

A képzés első évfolyama Baranya megyében valósított meg közösségi tervezéseket és építéseket.

Az e helyszíneken megvalósuló közösségi tervezési és -építési folyamatokban elsősorban a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (Pécs) és Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának (Szekszárd) hallgatói vettek és vesznek részt